Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Στις 12 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Σάββατο διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Νάουσας, φιλικό πρωτάθλημα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στις κατηγορίες Παίδων - Κορασίδων, εγχρώμων και μαύρων ζωνών, το οποίο διοργάνωσε ο αθλητικός σύλλογος ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ «ΠΥΓΜΗ» Βεροίας.
Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 19 σωματεία απ΄ όλη την Ελλάδα καθώς και ένας σύλλογος από τη Βουλγαρία, με 362 αθλητές, ηλικίας 7 - 15 ετών. Ο σύλλογος του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ Καστοριάς συμμετείχε με 14 αθλητές-τριες από τους οποίους οι εννιά αγωνίστηκαν για πρώτη φορά και κατέκτησαν τις εξής νίκες:

Κυριακίδης Αθανάσιος, πρώτη θέση
Μήρτσιος Μενέλαος, πρώτη θέση
Αποστόλου Σωτηρία, δεύτερη θέση
Τζακοπούλου Ιωάννα, δεύτερη θέση
Ντίκος Άγγελος, δεύτερη θέση
Μήρτσιος Εμμανουήλ, δεύτερη θέση
Δόλλας Ιωάννης, δεύτερη θέση
Σελάμη Δήμητρα, δεύτερη θέση
Μαζγαλτζίδου Ιόλη, δεύτερη θέση
Μαζγαλτζίδου Κων/να, τρίτη θέση
Καραταγλίδης Αναστάσιος, τρίτη θέση
Φουληράς Βασίλειος, τρίτη θέση
Κωνσταντινίδου Γεωργία, τρίτη θέση
Τζακόπουλος Τηλέμαχος, τέταρτη θέση

Σκοπός αυτών των πρωταθλημάτων είναι η επαφή των μικρών αθλητών με την αγωνιστική μορφή του Ολυμπιακού ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ αλλά και με τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού και της ευγενής άμιλλας. Σ’ αυτούς τους αγώνες επίσης είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι οι αθλητές μας είχαν την πολύτιμη εμπειρία να αγωνιστούν με ηλεκτρονικούς θώρακες, γεγονός που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ελλάδα παρά μόνο στην Ευρώπη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Μ.Π.Γ.Ο. «Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ» εύχεται στους αθλητές-τριες του να συνεχίσουν να έχουν πάντα επιτυχίες, κάνοντας το σύλλογό τους, την πόλη τους και τους γονείς τους υπερήφανους.